Herfst

De tuin ligt er prachtig bij. Het ontwerp is uitgevoerd door de eigenaar zelf met hulp van de buurman. Op de grote tuintafel een arrangement die past bij het seizoen. Afgelopen zomer is er heerlijk vertoefd op het grote terras die met houten plantenbakken gevuld met bamboe afgeschermd kan worden voor meer privacy. De tuin lokt de bezoeker om een rondgang te maken.
Comments

winterslaap

Een mooi compliment als bestaande klant vraagt om de uitbreiding van de tuin aan het ontwerp toe te voegen. De maatvoering past maar net op de tekentafel. Ben benieuwd hoe het uiteindelijke resultaat wordt.
Comments

Voorjaar

Het voorjaar is even om de hoek geweest. En de winter heeft zich hier en daar laten gelden. Dit resulteerde in vragen van klanten die toch e.e.a. moesten vervangen van hagen tot borders.
Daarnaast heb ik een opdracht voor een ontwerp voor een grote rotonde afgeleverd. Ben benieuwd naar het resultaat.
Comments

winter

Opdracht om een ontwerp te maken voor (schier)eiland. Wens het moet wel passen bij de tuin. Voor ieder een plekje, kinderen maar ook loungen. Uiteindelijk diverse terrassen van steigerdelen, schelpen met vuurkorf en gazon om te ravotten. Alleen relaxen maar ook toegankelijk voor een zomerfeest.
Comments

Herfst

Afgelopen weekend prachtig weer, prima met dat zonnetje om foto's te maken. Een bezoek aan de tuin die vorig jaar is aangelegd. De bewoners die echt op een uniek plekje wonen met het bos als achtertuin. De grootste wens: de tuin moet opgaan met de omgeving, onderhouds vriendelijk, optimaal genieten. Dit is dan het resultaat.


Comments

Ontwerp uitgevoerd
Drie jaar geleden was dit nog een oud huis en deel van een boerenbedrijf. Gestart is met de bouw van een geheel nieuwe woning. Voor de tuin ben ik ingeschakeld. De wensen een onderhoudsvriendelijke tuin. Gezinstuin met mogelijkheid voor dieren, hond, pony oid. Een waterpartij, zithoek, lounch hoek, hot tube. Liever geen gras.
Na drie jaar is het plan uitgevoerd. Een grote pergola zorgt voor verbinding met de tuin. De vijverpartij is dominant aanwezig en geeft een doorkijk de tuin in. De zijtuin met een knipoog naar de boerderij (buxusblokken en hortensia's). Veel grassen en weelderige beplanting in grote vakken. De lounche hoek met open haard heeft een plek in de tuin waar de laatste zonnestralen nog komen. De open haard maakt het geheel af.
De plek voor de hot tube is al gerealiseerd en zal tzt worden geplaatst. Het grote terras bij het huis met de eettafel is al vaak gebruikt, 's morgens met ontbijt komen hier de eerste zonnestralen binnen.
En het allerbelangrijkste de bewoners zijn zeer ingenomen met de tuin. Diverse tuinfeesten zijn gegeven en 's avonds met de verlichting aan tot de vroege uurtjes is het genieten.
Comments

zomer

Jammer dat die zomer het even laat afweten. Maar de tuin frist er wel van op. De hortensia Annabelle staan er fier bij.
Ik ben volop bezig met het ontwerpen van een tuin in Uithoorn. Prachtig uitzicht maar wel graag voldoende privacy is de wens. Het ontwerp voor de voortuin is prima, de achtertuin nog niet helemaal. Dat wordt dus nog even puzelen.
Comments

de foto's

Het is alweer even geleden maar het was erg gezellig. De foto's geven een impressie van onze tuin die als achtergrond dient voor brocanten en gadget van Ykke. Zie bijgaande link
http://gallery.me.com/erikspekman#100718
Comments

open tuin weekend

Afsluiting van het open tuinen-weekend. Zaterdag "herfst" maar de woonkeuken omgetovert tot uitstalling van Ykke en brocanten. Deze dag heeft toch ook een 50-60 bezoekers gebracht. Afsluiting van de dag met warme tomatensoep. Zondag start het weer wat aarzelend maar uiteindelijk heerlijk in de tuin in een mooi zonnetje. Ook nu weer vele bezoekers in de tuin en leuke reacties. Afsluiting in de tuin met rose en met z'n allen eten in de woonkeuken.
Comments

Open tuinen Aalsmeer

Volop bezig met de voorbereidingen voor Open Tuinen in Aalsmeer, het weekend van 25 en 26 juni. Onze tuin doet ook mee, dus zorgen dat de haagjes zijn geknipt en de diverse potten gevuld. Dit jaar veel groen een witte accenten. Daarnaast hebben de "brocante" dames en Ykke een plekje in de tuin. Bij slecht weer staat ons huis ook open en verhuizen we voor een deel naar binnen. Lekker rondneuzen en snuffelen alsof je op een marktpleintje in Frankrijk bent. Kom gerust even aan Sportlaan 18 Aalsmeer!
Comments (1)
See Older Posts...